Att tänka positivt fungerar!

Som jag skrev i mitt senaste inlägg så är det ett kraftfullt verktyg, för att jag ska kunna må bra, att jag själv tar kontrollen och bestämmer mig för att jag är lycklig.

Jag kan nu berätta att det verkligen fungerar, i alla fall för mig.

Jag sitter just nu i solskenet utanför Danderyds sjukhus med en kopp kaffe. Kommer ut från ultraljudsundersökning som skulle kunna avgöra varför jag har smärtor i ljumsken.

Röntgenläkaren konstaterade att det inte är ljumskbråck, vilket hade varit den normalt enklaste förklaringen. Men med min diagnos som säger att jag har en malign cancer i gallvägarna så är det förstås ännu mer sannolikt att det är en dottertumör som satt sig i ljumsktrakten och klämmer på nerverna. Och så är det. Det känns som en lättnad att få det utrett och jag väljer att tycka att det är ett bra besked och det får bli mitt motiv till att vara lycklig. Att ha fått ett tydligt besked, jämfört med att inte veta varför det gör ont, det är bra! Sedan skiner ju solen så skönt på mig just nu också! Och jag hör fiskmåsar, ett av fågelvärldens mest underskattade läten.

Ett annat färskt exempel på att jag lärt mig att bestämma om jag är lycklig eller inte kommer från igår. Vi hade haft storstädning hemma för första gången på länge. Jag som fått väldigt torr hud av alla mediciner och går hemma hela dagarna har som konsekvens av detta genererat en hel del arbete för skickligt yrkesfolk inom området ”ta bort oönskade lager från underliggande ytor i hemmet”.

Efter att de var klara med storstädningen och åkt hem (eller vart de nu åkte) så upptäckte jag att ett gäng vägguttag i vardagsrummet slutat fungera, bland annat livlinan, ström till fiberuppkopplingen. Jag försökte lista ut vad det berodde på. Inga proppar hade gått. Ingen grupp i proppskåpet motsvarade de vägguttag som inte fungerade. Jättemysko helt enkelt. Ändå är jag civilingenjör inom elektroteknik.

Så det fanns inget annat att göra en att ringa en jourhavande elektriker. Det var dyrt. Men efter att de också letat en halvtimme med sina mer avancerade instrument som de har tillgång till och med många års erfarenhet så hittade de felet.

Förra ägaren till vårt hus hade gjort en riktig fulkoppling och dragit ström till vägguttagen via en strömbrytare för taklamporna. Och satt tejp på strömbrytaren för att man inte ska trycka på den.

Vi har aldrig tryckt på den väggströmbrytaren under de tretton år vi bott där. Tejpen var en tillräcklig signal för oss att låta bli. Men så tänkte alltså inte städfolket.

Elektrikern kopplade snabbt förbi strömbrytaren och nu funkar det som det ska.

Visst kunde jag blivit arg på städbolaget och bedrövad över kostnaderna för elektrikern. Men jag bestämde mig för att det var bra saker som hade hänt. Vi hade fått det jättefint städat hemma. Det var jättetrevlig personal vi träffade, både från städbolaget och elektrikern.

Så nu vet vi litet mer om hur elen är kopplad hemma och vi har det rent och fint!

Toppen alltså! Jag är lycklig!


1 kommentar

  1. Om alla hade bara ett uns av din positiva inställning så skulle världen vara en bättre plats! Älskar dig!! ❤️❤️

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s