Det är lycka att finnas till!

Ni ska inte behöva läsa alla mina långa inlägg om ”att finnas till” för att kunna förstå min inställning till hur underbart livet är och hur lycklig jag är idag, trots en riktigt tråkig framtidsprognos avseende min tillvaro på sikt.

I mina inlägg har jag försökt beskriva hur kropp och själ hänger ihop, men de finns i olika världar. Här i den värld som är vår verklighet och vi lever våra dagliga liv, så har min fysiska kropp riktigt dåliga odds att klara sig särskilt länge.

Men i den värld där mina känslor bor, både idag och i all framtid och där jag lagt mycket av mina tankar och funderingar senaste tiden för att förstå, där bestämmer jag själv om hur jag skall må. Funderingarna har lett till att jag för min egen del påstår att jag förstår hur de bägge världarna hänger ihop. I känslornas värld, där kommer jag finnas i all evighet. Och det är en mycket bra värld att finnas i. För jag kan själv bestämma i den världen om mitt ölglas är halvfullt eller halvtomt. Och det sättet att tänka fungerar lika bra idag, när jag fortfarande är en levande varelse, som i en framtid, då det endast är mina idéer, tankar och känslor som finns kvar. Och era tankar och minnen av mig förstås! De kommer också mig till del, både nu och sedan.

Så när jag tar kontrollen och bestämmer mig för att känna lycka, här och nu, då känner jag mig lycklig!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s