Perspektiv

Jag fick den 2 mars 2020 diagnosen att jag hade en obotlig och dödlig sjukdom.

Samma vecka, den 6 mars, bekräftades att Coronaviruset hade börjat spridas i Sverige. Det första tragiska dödsfallet skedde den 11 mars i Stockholm.

Samma dag, den 11 mars, så konstaterade Världshälsoorganisationen att virusutbrottet är en pandemi.

I Sverige så har pandemin till dags datum medfört många tusen avlidna. I världen ser jag att snart tre miljoner människor gått bort, nu i mitten av mars 2021.

Det är förstås helt självklart att min cancer är det centrala för mig och min familj. Men att samtidigt som min egen sjukdom utvecklas, kunna följa den världsomspännande kampen mot Covid-19, ger mig ett perspektiv, som får mig att ödmjukt glädja mig över att jag varje morgon får uppleva att himlen ljusnar och en ny underbar dag tar sin början.

Solen går upp varje dag både för mig och mina närmaste, men också för alla miljarder människor som befolkar vår planet.

Mina insikter är; ta hand om varje dag, som om den vore den sista, gläds åt varje ny dag som kommer, ta motgångar som något ofrånkomligt som krävs för att kunna värdesätta livet fullt ut. Var aldrig bitter.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s